Merintih supaya merubah

Assalamualaikum wbt.
lama sudah aku tak posting posting dalam ni :D busy kalah menteri, busy dengan segala macam projek akhir semester tiga. alhamdulillah, semua dah settle dengan lancar. Aku, terduga lagi. hampir setiap hari.. Yang paling berat sangat berat, nak mintak perubahan malah cacian di balas :) tapi tak apa, masih boleh sabar. tapi, tak boleh biar, lagi biar lagi parah. memang dah parah, punca macam dah jumpa tapi tak boleh nak tuju pada punca yang tu je. gali lagi, cari lagi..sebab apa. dia berubah mendadak gilababi, yang baru kenal pun dah perasan lagikan yang lama kenal. moga dia di buka kan hati lagi, sedar apa salah silap dia. bila tegur di caci maki lagi buat tambah dosa pada dia. jadi?#berdoa.

2 comments:

f's said...

sedikit panduan .
1) tidak merendahkan ego orang yang ditegur
2) mencari waktu yang tepat
3) memahami kedudukan orang yang ditegur

kalau xjd jugak , berdoa jala . if cacimakian fitnah dilemparkn pd yna terima saja dan bersabar jangan mblas dgn makian kerana yna akn burukn lg keadaan apa boleh buat hnya berdoa :)

alonso.apoyar said...

terima kasih share tips :P haha