#LEGOLAND

Assalamualaikum wbt.
  Kelmarin yakni ahad lepas aku serta family telah melabuhkan diri kami di legoland. ngohoo labuh le sangatt kan :p sebenoonya, kami pergi bersama beberapa lagi kompolan kawan kawan ayah aku yang berada di pejabat samb tingkat 8. ada yang naik bas dan ada di antaranyaa membawa kenderaan memasing. aku sekeluarga merembat kereta kakak sulung ku, mana taknyaa kereta ayah aku yang konon "oldschool" takboleh drive jauh jauh nanti sakit katanya, lalu kami berlepas ke Puteri Pacific Hotel, Johor Bahru *five star gituu :p aku tak tipuu, tapi servicee macam haremm. yang sebelum sebelum ni aku pergi semua boleh kasi ibu jari naik atas. Tapi tak apalahh barangkali manusia ramai sangat time tu sampai takdapat nak kawal. Then sementara menunggu service bilik yang tah hapee hapee tu kami pun merayap keluar meronda jb yang semakin canggih jalannya tuuu haom haom haha. Hadap jelahh gambar yang aku sajikan ni okay ;) *foto di ambil atas rembatan canon milik pejabat ayah aku, yang aku buat macam hakuu punya sorang ngohngooh* 

#danga bay

#muka aku comel sangat tengah tidur tu :D hahaa, kasi tutuuup sudeyy.

#ke kiri lahh ahai ke kanan lahh ahaiii, tayang mukaa sikit :D
Btw, masa ni tengah ready bersiap untuk cari makan malam kemudian yoloyoloyoloo di sekitar jb.

#ondawayy ke nusajaya legoland. comel pulok mak aku pakai tudung aku tu :D

#sampai je situ, terus hujann. hebat ayah aku shoot gambar.

#nyonya omey omey main helikopter hahah, terbaik (Y)

#walking through the land of adventure.

#natang jadah ni ada dalam land of adventure, main tembak tembak 
kumpul mata tapi aku kumpul gambar (Y) pishhh (Y)

#akuuu memang selalu tak get ready time amek gambar -..- 

#bila duduk kat area situ aku rasa macam, zuma revenge aku dah khatam :D

#anak anak mithali mak :p ho ho ho

#part ni memang best giloooos aku cakap! :D hhaha sapsappsapp menjunam.

#aku dekat belakang sekali dengan mak aku, kakak serta adik aku depan sekali
manakala ayah aku menjaga reputasi supaya takbasah lencun :D
#ondawayy turun =O
#dushhhhhhhhh! kebangbongg nasib guaa takbasah derr, tempias sikit.
kesian yang duduk depan sekali :D hahaa, almost 10minit mengkeringkan diri.
#ibuuuuuuuuuuuuu! kami sudah pulang mana cucurnyaa :D 
harini hasil tangkapan ikan tak berapa banyak, mahapp ibuuu. 
pakai taram saja caption!

#End of Land of Adventure, maybe? aku pun lupa dahh puihhh -,-

#menunggu bulan jatuh ke riba -..- lama benoo beratur padahal naik  
benda alah ala ala taming sari saje :D ngahngahhh

#Rollercoster The Dragon
 
#mak aku konon konon berani lettew siap nak join sesama, tak sampai berapa saat cakap takut ahh :D hahaa, lalu beliau pun menjoin ayah aku menunggu di bawah sana. sumpah aku cakap -..- almost satu jam line up untuk naik natang rollercoster ni tapi sangat puassss hati :D giloss kentang ah, tengok depan belakang aku tu -,- sweeeeet nyeWw jeles titEw ngahngah depan melayu belakang indonesia. dua dua couple very omey omeyy, Almuzi Suhaimi?! kita bila lagi :D wengggheng.

#bapooook ah laju dia kalah F1, rasa macam 180/second :D hahaha
aku sarankan siapa yang gayat nak mampus tu janganlah berani berani mencuba, ada lagi satu rollercoster itu lagi giloos to the max tapi aku belum berkesempatan nak naik, jalan jalan dalam tu pun belum habis lagi next time Insya'Allah aku habiskan hahaha.

#pheeeeeeeeeeewit sweet hoihoihoi :D time ni aku adik serta kakak tengah line up
 lagi untuk naik rollercoster tu, gambar ni siapa tah ambilkan.. suka pulak tengok!

#hakikatnyaaaaaa aku lagi hensem daripada adik aku :D bhahahaha!

#kebuloqqq nak mampuihh :D licin sotsooot
 time ni aku makan takbasuh tangan pun peaceeeee!

Habihh dohh! sebenoonye banyak lagi gambo gambo penat aku nak ngaplod -..-
dari petang tadi aku nulis entry ni sampai ke sekarang hampir pukul doplas 12.12.12 santek nombol tu kan ;) Almuzi bin Suhaimi esok lepas sayang habis exam kawen jom!ngoho harini dah berapa kali aku ajak kawen -..-
okaylahh, buibui yow!

20 comments:

BoNDa.... said...

enjoy g legoland....hehehehe

el said...

nak pi jugak nti tgu yea lol

echa hamid :) said...

hoho . best tak eak ? lau best nak try pergi lah . haha

alonso.apoyar said...

Bonda : heeee, enjoyyy!

alonso.apoyar said...

el : pergilah! masyukkk taw ;)

alonso.apoyar said...

echa hamid : best sesangat! tak payah try pergi je terus hahahaa :P

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

huhu.. suka die p legoland.. aka da lama tak balik johor.. hehehe.. template akak tu guna templat denim.. pastu create sendiri design kat PS denagn saiz 1000pxx900px... hen crop bahagian header, body dan footer.. n then masukkan kat html..code die..hehehe.. itula die.. eh paham ke??:)

Seneorita Baharin said...

wahhh bestnyerkk...haritue nk pegi dh, tp hujan lebat plak..hancur program..huhu...

#thelagidanlagi said...

sungguh galak. ahaks!...

alonso.apoyar said...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕
:heeeeee, suka kan! :D
oishhhh.. macam susah je tu :/ lagipun PS saya dah hilang, segala adobe master collection ada dalam tu :'( sedih.

alonso.apoyar said...

Seneorita Baharin
:Masa saya pergi pun hujan jugak, redah je basah basah woh :D sumpah syok! rugi patah balik taw hehe :p

alonso.apoyar said...

#thelagidanlagi
:galak banyak maksud :-D galak yang mana satu -..- ?

PuanGojes said...

serius. jeles syg !
bila la dapat pegi ke sana :( sobsob...

Arian said...

bestnye awak pegi legoland! aritu pegi jaybee jugak, tk smpat nk singgah. lagipon Mahaaaal. sob2* salam kenal, sy arian. :)

Izren Nabila said...

Woww ! Bestnye awak alonso dapat pergi . Mesti awesome kan ? :D

alonso.apoyar said...

PuanGojes
:aihh, takmoh ah jeles syg :D
nanti ada kesempatan puangojes sampai lah ke sana okay =)

alonso.apoyar said...

Arian
Eheee, best(Y) woh, nanti pergi jb lagi singgah lah. jgn amek package mahal. cari package yg murah punya taw. =)

alonso.apoyar said...

Izren Nabila
Woww! hehee, awesome giloss lah you =D

deqjamucuxx said...

bestnya..besssttnyaaaa...besttttttnya

ok jeles!

alonso.apoyar said...

Heheheheee, best! takpayah lah jeles. nanti pergi okay ;)