#Aku taknak mengundi bila dah besar nanti..

*Gambar yang tiada kaitan langsung dengan entry kali ni*

Acchhcem, tajuk panas gitu..memang betol la aku taknak mengundi bila dah besar nanti, aik?sekarang tak cukup besar lagi ke? harharr, bagi aku taklah, baru je lepas dari medan peperangan spm/2011. Tak begitu cukup matang lagi la sebab time kerja pn boleh curi-curi tengok kartun dengan bebudak kecik. So, tepulanglah bagi aku kan nak mengundi or tak, sebab benda ni bukan WAJIB mane pn,lalala~ Even yang mengajak mengundi kasi duit ape ape o banyak angka mane pn aku TAKKAN TERIMA n walaupun tempat mengundi tu seinci je daripada tempat aku tengah berdiri. =D Wahh, macam benci sangat je kan dengan mengundi segala ni. Act, aku buat keputusan ni pn atas pandangan aku sendiri pada dunia sekarang ni yang semakin kacau bilau tercalar balar sana sini.. aishhh, sesungguhnya amat tidakku gemari..asal bukak berita mesti ade je yang tak kena dengan dunia politik di seantero dunia ni; sana sini rusuhan. -,-'
Ohh, pagi tadi sedang aku menunggang motorsikal di atas jalanan raya kelihatannya terpacak banyak bendera yang kencang amat berkibar kibar,, [dalam hati, : emh,ade pilihanraya ke?urghh]  Ape apela, takpeduli mane pn.. then, sekali lagi aku jalan di atas jalanan raya yang tadi, kelihatannya beberapa manusia sedang mencabot bendera tu dengan terpancar perasaan yang tidak mereka gemari..khusyuk ni aku tengok dahla dekat round about.. depan aku ni ade van sebesar bapak badak pn aku tak berapa nak nampak.. eeee, sipi je nak berlanggar..tecepek ke depan sahabat aku yang membonceng dibelakang.. sorry ea kawan.
sekali lagi kata kata yang penuh berkeyakinan daripada aku
 #Aku taknak mengundi bila dah besar nanti..
PEACE

3 comments:

Jo Qusary said...

Dunia menjadi rosak bukan kerana manusia berbuat jahat, tetapi sebab manusia enggan berbuat apa-apa.

♥ Ieqa Halim ♥ said...

Hukhuk . bersungguh2 ea taknak mengundi . yea , aku la yg tercepek tu -.-'

lyana kamal said...

harharr